Twee tijdens TEFAF geroofde diamanten gevonden, nieuwe verdachte

In het onderzoek naar de juwelenroof op The European Fine Art Fair (TEFAF) in Maastricht eind juni 2022 zijn twee gestolen diamanten teruggevonden. Ook is er een nieuwe verdachte die gelinkt wordt aan de roof.

Daarnaast zijn nog twee andere vrouwen in beeld gekomen toen zij een van de huurauto’s terugbrachten naar een autoverhuurbedrijf in de buurt van de Duitse luchthaven Frankfurt. Het opsporingsteam beschikt inmiddels over aanwijzingen die volgens de politie een steeds duidelijker beeld geven over de verblijfplaatsen van de verdachten voor en na de roof en waar ze zich nu waarschijnlijk bevinden.

Niet alleen de verdachten spelen een grote rol in dit onderzoek, uiteraard ook de gestolen sieraden. Eerder werd bericht dat er een sieraad opgedoken was. Het ging hier om een diamant die deel uitmaakt van een halssnoer. Deze diamant bevond zich in Israël. Ook werd een tweede diamant uit hetzelfde halssnoer getraceerd in Hong Kong. Beide diamanten zijn in beslag genomen voor onderzoek. De waarde van de buit bedraagt tientallen miljoenen dollars.

Camerabeelden

Direct na de roof zijn camerabeelden van vier verdachten vrijgegeven. Uit de beelden blijkt dat meerdere verdachten op verschillende dagen in steeds andere kleding de beurs bezocht hebben. Ook is bekend dat twee van de vier toegangskaarten gekocht hebben. Uit rechercheonderzoek blijkt dat de verdachten gebruik maakten van aliassen/valse identiteiten. Enkelen worden ook verdacht van soortgelijke overvallen in andere Europese landen zoals Zwitserland en Tsjechië.

De verdachten maakten voor en na de roof gebruik van huurauto’s. Deze auto’s zijn inmiddels opgespoord en forensisch onderzocht. De auto’s stonden op de dag van de roof geparkeerd op een parkeerplaats op enkele honderden meters van het MECC in Maastricht. De huurauto’s zijn gedurende de hele huurperiode in gebruik geweest bij de verdachten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →