Vijf Nederlanders aangehouden voor plofkraken in Duitsland

Vijf personen die worden verdacht van het plegen van plofkraken in Duitsland zijn afgelopen week gearresteerd in Boskoop. De verdachten zouden deel uitmaken van een bende die betrokken is bij zeker 21 overvallen op geldautomaten.

De plofkraken, in de periode van augustus 2020 tot deze maand, vonden volgens de politie vooral plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De aanhoudingen zijn het gevolg van een gezamenlijke aanpak van de Nederlandse en Duitse autoriteiten. Sinds juni vorig jaar houdt een onderzoeksteam van de politie in Düsseldorf zich bezig met de opsporing van de verdachten achter plofkraken in Noordrijn-Westfalen.

Het team analyseerde digitale en analoge sporen van explosies bij geldautomaten in de steden Mettman, Mönchengladbach, Neuss, Viersen en Wuppertal. Daarnaast stond het team in nauw contact met diverse Nederlandse politie-eenheden.

Het Openbaar Ministerie in Düsseldorf is een uitleveringsprocedure begonnen tegen de vijf verdachten. In Duitsland varieert de gevangenisstraf voor het plegen van een plofkraak tussen de 1 en 15 jaar.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →