Hoge precisie op grote afstanden: eerste 8K-Bullet Camera Axis Communications

Axis Communications heeft zijn eerste all-in-one-camera met 41 megapixel of 8K-resolutie gepresenteerd. De Bullet Camera levert daardoor zeer scherp beeld, ook bij lange afstanden of slechte lichtomstandigheden. Dit maakt de camera uiterst geschikt voor buitengebruik, zoals in havens of sportstadions.

De AXIS Q1809-LE Bullet Camera gebruikt het Dual ARTPEC-8 System-on-Chip van Axis, heeft een 4/3”-beeldsensor en een speciaal aangepaste Canon-telelens (50-150 mm). Deze combinatie levert een 16:9 formaat beeld op, met een Vertical Field-of-View ofwel vFoV van 21 graden opwaarts en -7 graden neerwaarts, en 3x zoom bij 8K-resolutie. Dit zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht en op grote afstanden. Elektronische beeldstabilisatie houdt de videobeelden stabiel, ook bij trillingen door bijvoorbeeld wind. De Axis Zipstream-technologie vermindert de bandbreedte- en opslagbehoefte van de camera, zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit.

De camera is direct klaar voor gebruik en geschikt voor buitensituaties. Het product heeft een robuuste, weerbestendige aluminium behuizing met beschermingsniveaus IP66, IP67, IK10 en NEMA 4X en een schokbestendig glasfront met beschermingsniveau IK08. De meegeleverde montagearm zorgt voor snelle en eenvoudige installatie en een ruime back-box voor kabelmanagement. Via een PoE-uitgang kun je eenvoudig extra netwerkapparaten aansluiten en van stroom voorzien. Axis Edge Vault, een hardware-gebaseerd cyberbeveiligingsplatform, beschermt de camera tegen cyberdreigingen en biedt veilige, FIPS 140-3 Level 3 gecertificeerde encryptie.

“Netwerkcamera’s voor gebruik in uitgestrekte buitengebieden zoals havens en sportstadions moeten grote gebieden bestrijken en tegelijkertijd een hoge mate van detail bieden”, legt Erik Baeten, Architect & Engineering Manager bij Axis Communications, uit. “De door ons ontwikkelde AXIS Q1809-LE Bullet Camera doet dit allemaal. Deze state-of-the-art camera heeft een speciale lens die een groot bereik biedt met behoud van een uitzonderlijke pixeldichtheid, waardoor ongeëvenaarde details in elk videobeeld worden gegarandeerd. De opmerkelijke 8K resolutie is het equivalent van een combinatie van vier 4K camera’s en biedt superieure zoommogelijkheden zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit. Deze innovatieve functie herdefinieert high-definition videobeveiliging, waarbij elk belangrijk detail met adembenemende precisie wordt vastgelegd.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →