Inbreker na verkleedpartij tijdens vlucht aangehouden in Tilburgse binnenstad

Een 39-jarige man uit Middelburg is vrijdag aangehouden voor inbraak bij een juwelierszaak in de Heuvelstraat in Tilburg. De man probeerde daarna de politie af te schudden door stuk voor stuk zijn herkenbare kleding uit te trekken. Toen de politie hem uiteindelijk kon aanhouden had hij alleen nog een onderbroek aan.

Rond 04.00 uur ’s nachts bleek dat een ruit en de deur van de juwelierszaak vernield waren. In de buurt werd een tas gevonden met een opvallende print. Op beelden van cameratoezicht van de gemeente Tilburg was te zien hoe een man met deze tas was komen aanlopen. Hij droeg een donkere jas, een rode broek en had een pet op. Meerdere eenheden gingen direct op zoek naar de man.

Korte tijd later werd de verdachte door cameratoezicht gezien in de Stadhuisstraat. Hij had geen pet meer op en droeg nu een gele jas. In de Monumentstraat troffen agenten de man niet meer aan, maar zij hoorden wel een alarm van een bedrijf afgaan. Toen ze daar in een binnentuin keken, vonden ze een rode broek. Op camerabeelden was te zien hoe de man de Monumentstraat weer uit was gelopen. In donkere jas met zichtbaar gele voering. Hij had geen broek meer aan.

Op de Wingerdhoek zagen agenten de man lopen. Ook zijn jas had hij inmiddels niet meer aan, hij droeg alleen nog maar een onderbroek. Hij werd als verdachte aangehouden. De jas van de man werd in de buurt gevonden. Daarin zaten een aantal sieraden. De man zit nog vast.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →